DTF - Digitális transzfer

Nem olyan régen megjelent a piacon egy technológia, amit valahol a DTG – Digitális textilnyomtató és a transzfer szita szerelem gyermekének lehet elképzelni. Ez a DTF vagy DTS-nek nevezett nyomtatási eljárás már nálunk is elérhető.

Akár 1-1db-os nyomtatásra is alkalmas, viszont transzfer szita jellegű réteg képződik a felületen, mert ezt a nyomatot is ragasztó porral kell bevonni, hogy utána hőpréssel vigyük fel a nyomtatandó felületre – tehát tárolható is, ezzel csökkentve hosszútávon a nyomatköltségeket valamint a ruházat szinte bármely részére nyomható, hasonlóan a transzfer szitás eljáráshoz.

Ennél a technológiánál kvázi mindegy a minta színe, fehér + cmyk festékkel dolgozik a nyomtató. Egyetlen kitétel, hogy jól körbehatárolható legyen a későbbi ragasztófelhelyezés miatt.

Folyóméterben is nyomtatható, ezáltal a megszokottnál nagyobb minták is kivitelezhetőek vele. Mint már említettük, a nyomatok tárolhatók, így, ha nem tudjuk előre pontosan hány darab terméket kell gyártsunk, érdemes ezzel a technológiával gondolkodni: attól, hogy elkészül X db nyomat, még nem kell mindet azonnal elhasználni, ergo a nyomatköltség normalizálható, mégsem kell raktározni több száz kész terméket. Előszeretettel használjuk partnereinknek print on demand gyártásra és folyamatos megbízásokra, ahol így hosszútávon csökkenthetik költségeiket.

Minimális mennyiségi kikötés gyakorlatilag nincs, de természetesen itt is érvényesül a mennyiségi kedvezmény. Maximum vállalható mennyiség ebben az esetben sincs.

Rendkívül sokrétűen használható technológia, de persze nem mindenre ez a legjobb választás. Nagyobb mennyiségnél sokkal inkább szitanyomást javaslunk, illetve akik vékonyabb, légiesebb mintákat szeretnek, azoknak sem fog beválni ez az eljárás.

-Garantáltan tartós nyomat

-Nyomatszíntől független árazás

-Extrém színű/felületű nyomatok nem készíthetőek vele

-Fotóprint minőség

NYOMATSZÉLESSÉG
0 cm
mOQ
20 m
NYOMTATÁSI SEBESSÉG
0.1 m/h