Logisztika

Fontos és elengedhetetlen hátországa minden olyan vállalkozásnak, ami valamilyen termék eladásával, gyártásával foglalkozik. A gördülékeny munkafolyamat résztvevői a futárszolgálat, raktározás, leltározás, csomagolás, gyártásszervezés. Vannak alappillérek, amik állandó és megbízható működése nélkül már a kezdetekkor megakad az egész művelet lebonyolítása. Ezek az alapok a webshop naprakész működése és az
árucikkek folyamatos gyártása. 

Itt az elején meg kell említeni két szolgáltatást. A fulfillment egyfajta kiszervezes. A kereskedő/ webshop tulajdonos a rendelésekkel járó minden egyéb adminisztrációt, logisztikai problémát át ad egy külsős cégnek. Az üzletkötőhöz egyedül a megrendelés érkezik be. A termék a kapcsolatban lévő  partner raktárában található így gyakorlatilag azok is üzemeltethetek webáruházat, akiknek nem áll rendelkezésre tárolóhely, illetve nagyobb beruházásra sincs kerete.
A dropshipping pár elemében hasonló, de fontos és lényeges különbségek vannak. A kereskedő nem tart fenn árukészletet.Vásárlói rendelés beérkezésekor rendeli meg a terméket a nagykereskedőtől, vagy a  termék előállítójától, azaz a dropshipper-től. Előnye ennek a megoldásnak,hogy sem árukészletet, sem raktárat nem kell fenntartani. Komoly hátrány viszont az, hogy több nap is lehet, mire a megrendelt termék a vásárlóhoz érkezik.

Az általános modellnél maradva alapvető a jól szervezett, átlátható raktár megléte. Ezzel is megkönnyítve a leltározást. Elkerülhető a raktárkészlet váratlan kiürülése. Árucikk függvénye, de mindenképpen egy jól zárható, hőtől, csapadéktól védett helyiség legyen kinevezve tározónak. Egyszeri nagyobb költség, de apróbb, sérülékenyebb tárgyak esetén érdemes masszív dobozokat használni rendszerezésre. Ugyanúgy megkönnyíti készletek ellenőrzését, ha terméknevet ,cikkszámot valamilyen módon feltüntetjük. 
Csomagolás, avagy hogyan jut el a termék a kereskedőtől a megrendelőig. Legegyszerűbb a doboz. Gyorsan, könnyen beszerezhető. Univerzális. Ahogyan a papírtáska is. Törékeny áru esetén ajánlott légpárnás boríték, légpárnás fólia. A külső csomagoláson is jó, ha matricával jelezve van a sérülékenység. Utolsó előtti lépésként felkerül az áruszállító címke. Csomagszállítással zárul a folyamat. Hazai és külföldi címre egyaránt megoldható a postázás.Előfordulhatnak specialis esetek, mint a cserecsomag vagy expressz szállítás.

ÁRU MOZGATÁS NAPONTA
0 kg
TERMÉK HAVONTA
500 +
CSOMAG ÉVENTE
1000 +