Matrica

Rengeteg színben, formában előbukkanó, öntapadó felülettel ellátott matricával az élet minden területén találkoztunk már. Sőt! Egy – egy különlegesebb darabért harc is folyik. Tökéletes lenyomata termékeknek és a különböző szubkultúráknak. Kialakításának csak a képzelet szabhat határt. Legyen az apró vagy ellenkezőleg, hatalmas. Egyszínű vagy fullcolor nyomat. Papír alapú esetleg műanyag. Árucímke, padlómatrica, reklámmatrica. Ahogyan minden marketing célú hirdetési eszköznél, úgy itt is figyelembe kell venni, hogy kinti vagy benti felhasználásra szánjuk. A különböző típusú matricák más- más nyomtatási technikát igényelnek. Ez lehet digitális vagy ofszet.

Elöljáróban a formákról pár szó. Vannak standard alakú matricák. Ilyen a téglalap és négyzet. Ezeknek a nyomtatása a legegyszerűbb. Felfektetés során így tudunk a lehető legtöbb darabszámot elkészíteni. Gazdaságosabb. Ezen kívül találkozhatunk kör alakú levonókkal, de teljesen egyedi, a grafikai minta alakját követő elképzelés – formastancolt – is megvalósítható. Íves kialakítás a kisebb mintáknál a legpraktikusabb. Könnyen kezelhető, tárolható. Az egyesével darabolt megoldás a nagyobb méretű matricáknál célszerű. Így akár egyfajta szórólapként is alkalmazhatjuk a kész terméket. 

Milyen környezetbe milyen felületű, anyagú alapra van szükség? Az egyszerű, papír alapú matricák címkézésre, irodai, beltéri viszonyok között a legjobb választás. Nem kell különböző természeti és környezeti hatástól óvni a címkét. Kültérre, esőnek, szélnek és napsugárzásnak kitett termékek vinyl alapra készülnek. Ez egy műanyag-szerű bevonat és megóvja a színt a kifakulástól. Tartós marad nedves környezetben is.

Egyedi elképzelés, formastancolás. Ezesetben szintén egyesével vannak darabolva a levonók. Grafikája speciális, vektoros megoldással készül. De akadnak még foszforeszkáló, matt, fényvisszaverős változatok is. 

GYÁRTÁSI IDŐ
akár 5 nap
SZÉLESSÉGIG
50 cm
mOQ
20 db