Print on Demand

Magyarosítva talán az igény szerinti nyomtatás a kifejezés megfelelője. Újfajta szolgáltatás és üzleti konstrukció. A digitális fejlődés, az egyre korszerűbb nyomtató gépek, mint például a DTF gép megjelenése lendítette előre ezt az ágazatot. Jelentősen lerövidült a nyomatok elkészítési ideje míg ezzel egyidőben a minősége egyre magasabb. Ez az újfajta eljárás lehetővé tette, hogy egyszerre csak pár darab nyomat készüljön. Sőt! Tárolható a minta, igy a nyomtatási költségeken is lehet faragni. A ruha bármelyik alkatrészére vasalható a fólia. Ragyogó, szinte fotórealisztikus mintázatot kapunk. POD gyártáskor egy termék akkor készül el, lesz utángyártva, ha arra rendelés érkezik. Ezzel kiküszöbölve, hogy felhalmozódjanak a ruhák, pólók és egyéb tárgyak. Ez gazdaságos, mivel nem szükséges plusz helyet, raktárat fenntartani a megmaradt holmiknak. Környezetvédelmi szempontból is nagyszerű megoldás.

A gyártás többféle szolgáltatás egyvelege. Magába foglalja a grafikai munkálatokat, a régebben használt minták frissítését, igény szerint átméretezését, nyomtatáshoz való optimalizálását. Logisztikát  a rendelés felvételét majd a leltározáson át,egészen a futárnak való átadásig minden folyamatot akár.
Hogyan is működik ez a gyakorlatban a webshopon vagy egyéb felületen zajló rendelés felvétele? Darabszám, méret, szín, adott esetben cikkszám alapján. Ezt követően történik a beszerzés. Raktáron lévő alapanyagok, nyomtatandó termék, fólia esetén kezdetét veheti a gyártás. Ellenkező esetben a hiányzó alapanyag rendelése, elkészítése a feladat. Ez történhet külsős vagy belsős raktárról. Előbbi esetén nagyobb szerencsénk van, mert gyorsan végig lehet zongorázni a folyamatot es egy-két napon belül megkezdődhet a nyomás. Utóbbi esetében ez elhúzódhat három napnál tovább is ( attól függően,hogy hazai vagy éppen külföldi cégtől varjuk a beszállítást). Vannak még olyan további speciális esetek, mint a varrás, hímzés illetve bármilyen applikálás. Akár különlegesebb fólia, szita, amelyeket külsős partner készít

Mikor a szervezés rész sikerült, akkor már nincs más teendő, mint a vasalás.Itt is megvannak a lépések. Előkészítés. A nyomtatásra váró termék minőségének, méretének és egyéb tulajdonságainak ellenőrzése. Ez érvényes a nyomatokra is.
Amennyiben minden probléma ki lett küszöbölve kezdődhet a gyártás. A munkafolyamat legfőbb eszköze a hőprés. Innen már csak másodpercek kérdése és el is készül a termék.
Innen a csomagolás és futárnak való átadas van hátra.
Mit és hogyan szeretnénk feladni? Méret, súly, sérülékenység alapján válasszuk ki a csomagolóanyagot.
Legvégső lépés az áruszállító címke generálása. Ez a vállalkozással szerződésben álló futárszolgálat oldalán pillanatok alatt elkészíthető. A kész címke mehet a csomagra. Végére is értünk a rendelés leadás műveletétől egészen a kész termék kiküldéséig.

/NAP ELKÉSZÍTÉSE
10 + db
VÁLASZTHATÓ TERMÉK
2 +
GYÁRTÁSI IDŐ
10 nap