Webshop üzemeltetés

Egy webshop létrehozásához nem szükséges háttértudás. A kötelező körök lefutása, vagyis az illetékek befizetése, a jogi, a bejelentési és a könyvelési eljárások után nincs más csak a tartalom feltöltése és ömölhetnek a rendelések. Egyszerű igaz? Mondjuk azért ennyire nem.
Mitől válik különlegessé ez a fajta kereskedelem? Számtalan termék mutatható be. Egyszerre több vásárlót is meg tudunk szólítani, lényegében a világ bármely pontjáról. Kényelmes, bárhonnan es bármikor rendelhetnek. Tiszta sor (bárhol, bárki, bármikor, bármit)..Egy hatalmas bökkenője van. Nagy a konkurencia. Ezért kiemelt cél, hogy az oldal csalogassa a vásárlókat. Felhasználóbarát legyen és mindenképpen naprakész.
Ide tartoznak az elsőre nem annyira szembetűnő opciók, minthogy különböző termékek esetén ajánlott kategóriákat létrehozni.
Technikai megoldások mellett a látvány, ami megragadja az emberek figyelmét.
Ebből adódóan kulcsfontosságú a produktumok arculattal való összhangja. A grafika, a színvilág, de meg a betűtípus is tükrözze az elképzeléseket, célokat. Vagyis legyen rendszerezett, letisztult, kevés elterő fontot tartalmazzon. Szintén vizuális segédeszköz a whitespace alkalmazása, azaz az oldalakon található üres, fehér területek). Ezzel elkerülhető a túlzsúfoltság. Lehetőség szerint profi termékfotók legyenek az oldalon és azokkal kommunikáljon az oldal.

Alapesetben ezekkel  a tulajdonságokkal rendelkezik minden weboldal. Így felmerül a kérdés: megéri külsős partnernek kiadni az oldalunkat? Rengeteg vállalat kezdett e-kereskedelembe. Ennek oka a megváltozott vásárlói magatartás. Ezt kihasználva alakult ki egyfajta versenyhelyzet. Ebből a tömegből kell kiemelkedni. A kiváló szolgáltatás, termék nem elég. Emiatt létfontosságú a rajtvonal pole pozíciójában elhelyezkedni, ami állandó felkészültséget és szakértelmet igényel. Mi is történik egy webshop üzemeltetés során? Termékek frissítése. Kellemetlen pillanatokat tud okozni, ha olyan áru van az oldalon, amit már nem gyártanak, esetleg kifutó termék. Rendelések felvétele és az ehhez kapcsolódó logisztika megszervezese.

A vásárló és az üzemeltető közötti közvetlen kapcsolatot az ügyfélszolgálat ápolja. Írásban és szóban. Utóbbi valamivel gyorsabb és sokkal közvetlenebb. Panaszkezelés során is pozitívabb az utólagos visszajelzés, ha az elégedetlen vásárló együttérző hangot hall a vonal túlsó oldalán. Szintén a két fél viszonyát erősíti a tartalommarketing. A kereskedő vagy éppen annak megbízottja ír az árusított termékről ismertetőt, ajánlót, bármit. A vásárló ezáltal megbizonyosodik arról, hogy szakértővel van dolga így hamarabb ad le rendelést. Ez a marketingfogás a kulcsszókeresést is elősegíti. Bár ennek megvannak a törvényes keretei, mármint a pozicionálásnak. Egy komplett munkakör épült ki a mielőbbi internetes keresőoptimalizálásra, avagy a SEO-zásra. Cél az adatelemzés mellett azokat a kulcsfontosságú szavak megtalálása, amiket az internetes böngészőbe beírva a weblapot az első oldal találatai között dob fel. Google Analitycs segítségével tudják ezt a munkát finomítani. Ez az alkalmazás monitorozza, hogy egy adott pillanatban hányan látogatják az oldalt. Mennyi időt töltenek el a felületen vagy éppen hányan kattintanak át másik oldalra. Amennyiben az oldalunk felhasználóbarát, vizuálisan érdekes kisebb a továbblépés előfordulása. Itt záródik a nagy körképe a webshop üzemeltetésnek.

TAPASZTALAT
0 év
MEGRENDELÉS KISZOLGÁLÁSA
Napi 0 +
MUNKAIDŐ SPÓROLÁS
0 óra/nap