Merch terméket dobnál piacra? Mi összeszedtük mi mindenre figyelj!

Merchandise pólója pulcsija nagyjából már bárkinek lehet. Legyen szó együttesről, cégről, márkáról, akár város vezetésről, művészeti vagy sportklubról vagy bármilyen szervezetről a merch termékeknek létjogosultsága van. Ez tény. De azt, hogy mitől lesz jó és egyedi egy merch azt csak kevesen tudják. Mi 12 éve vagyunk a pályán, ez alatt dekoráltunk már tanga bugyit a Wellhellonak, gyártottunk világító fülbevalót a Margaret Islandnek és megszámlálhatatlan számú póló, pulcsi, zokni dizájn kelt életre nálunk.

Most segítünk, úgyhogy összeszedtük neked 5 lépésben, egy zenekar szemszögén keresztül, hogy mi mindenre figyelj, ha egyedi merch cuccokat dobnál a piacra.

BP Merch
Byealex Merch
Valmar Merch

1. Koncepció megalkotása

Egy merchandise termék akkor jó, ha azt a megrendelő, esetünkben zenekar is igazán magáénak érzi. Ezek a termékek az együttest képviselik így nagyon fontos, hogy azt a banda teljes mértékben szeresse és bevonja magát a tervezés folyamatába. Ugyanakkor azt valljuk, hogy mindenki foglalkozzon azzal, amihez ért a zenész zenéljen, a termékek elkészítését pedig bízzuk szakértő kezekre. Fontosnak tartjuk, hogy vezessük a megrendelőt és a legjobban eladható legátgondoltabb terméket hozzuk létre.

2. Inspirálódás szakasza

Az inspirációs szakaszban megkeressük mire vágyik igazán a megrendelő: kedvenc színek, motívumok, külföldi és hazai márkák, anyagok, életérzések. Ilyenkor a határ a csillagos ég. Nézzük meg, mi is pontosan a célja a terméknek. Általánosan igaz, hogy ezek a darabok két lábon járó reklámként szolgálnak viselőjüknek köszönhetően, ezért létjogosultságuk nem csak időszakos. Kötelező elemei minden banda életének. Állandó termékek mellett szükség lehet időszakos termékek tervezésére is, legyen ez egy turné vagy egy új album drop. Akár állandó akár időszakos cuccokról van szó a végterméknek mindig egy életérzést kell átadnia. 

Hímzés macro
Hímzés
Festékes rakli
Szitanyomás

3. Anyagok és Technikák

Anyagok tekintetében szinte bármi dekorálható, így itt jön a képbe a mi szakértelmünk. A begyűjtött inspirációs szakasz után jöhetnek a teszt darabok. Tulajdonképpen minden is dekorálható így a hangsúly itt csak azon van, hogy megtaláljuk azt, ami legjobban passzol a megálmodott elképzeléshez. Mindig érdemes a legújabb technikákkal dolgozni, mi póló nyomásnál a DTF gépünkre esküszünk, mellyel tartós ugyanakkor vékony nyomatok készíthetőek. Ruhadarabok esetében kihasználhatjuk a részleteket is – dekorálhatjuk a belső címkéket vagy akár a húzókákat is.

4. Gyártási folyamat és árazás

A gyártás kétféleképpen működhet. Lehetőség van arra, hogy előre gyártsunk bizonyos mennyiséget, melyet a banda megvásárol majd addig árul ameddig a készlet tart. A második talán egyik legkedveltebb módszer, a POD vagyis a print on demand, lehetőséget ad arra, hogy mindig csak a megrendelésnek megfelelő mennyiséget gyártsuk le. Árazáskor nem szabad alábecsülni sem fölébecsüni a terméket. Törekedni kell arra, hogy megfizethetőek maradjanak a termékek viszont a művészetre és művészekre mindig értékként tekintünk.

5. Buktatók és kihívások

A legnagyobb buktató lehet, ha az ügyfél nem szereti az elkészült termékeket vagy a piackutatás nem volt elég alapos. A merch lényege mindig a márkaképviselet ezért nem szabad, hogy az árazással felül vagy alul pozícionáljuk a terméket.

Ha Lenne még kérdésed a témával kapcsolatban vagy merch termék piacra dobásán gondolkozol, akkor keress minket bátran!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Megnyitottuk üzletünket a Westendben

MEGNYITOTTUNK A WESTENDBEN!🎆 Körülbelül 10 éve történt, hogy létrejött a Creals szó és mi az első lendülettel egyből a WestEndben szerettünk volna boltot nyitni. Hamar

Megérkezett a DTF nyomtatónk

Megérkezett az új DTF gépünk az irodába, amit csak darabjaiban tudtunk behozni, mert akkora mint egy szoba. Miért ruháztunk be egy ilyenre? Megtudtuk, hogy a